Is het volgende toevallig herkenbaar voor jou:

  • Jij gaat altijd gewoon door; niet zeuren, gewoon doen!
  • Jij bent loyaal op je werk en/of thuis, mensen kunnen op jou rekenen
  • Als jij iets belooft, doe je het ook
  • Je houdt niet van onafgeronde zaken/taken
  • En wilt graag alles van je to-do-lijstje strepen, zo snel mogelijk als het effe kan
  • Jij onthoudt veel; van de verjaardagen van je familieleden tot het hondenvoer dat nog gehaald moet worden, de rekeningen die nog betaald moeten worden etc.
  • Hoofdpijn? Gewoon een paracetamol erin (of iets sterkers als het echt moet)
  • Controle hebben = fijn!
  • Grenzen aangeven vind je lastig en je staat graag klaar voor anderen

Wat doe je als het bovenstaande opeens niet meer lukt…?
Voor je gevoel ben je jezelf helemaal kwijt. Misschien weet je totaal niet meer wie je bent en wat je wilt in jouw leven. Misschien lukt het je niet langer om korte metten te maken met je to-Burn out overspannendo-
lijstje(s), omdat je er de puf niet meer voor hebt. Of misschien heb je momenteel geen controle meer voor je gevoel, want zegt je lichaam opeens keihard ‘STOP’
Mogelijk ben je nu deze pagina aan het lezen en heb je dat moment al ervaren: het moment dat je lichaam gewoonweg niet meer meewerkt. Je kunt bijvoorbeeld haast niet meer opstaan ‘s ochtends en moet jezelf naar je werk slepen (terwijl dat helemaal niet ‘jou’ is!). Of je hebt dagelijks migraine aanvallen en pijn in je nek, schouders en/of rug. Oplossingsgericht als je bent, zoek je dan meteen naar een fysiotherapeut of chiropractor die je bij je lichamelijke klachten kan helpen. Maar wellicht ben je nu op een punt dat dat OOK al niet meer afdoende is… En nu?

Therapie of coaching bij overspannenheid/burn-out
Als je zelf al van alles hebt geprobeerd om je beter te voelen, maar het lukt niet, is het wellicht een idee om hiervoor hulp in te schakelen. Ik weet het (o.a. uit eigen ervaring), je bent waarschijnlijk geen type die snel om hulp vraagt. Maar daag jezelf eens een beetje uit. Ga dit keer eens NET buiten je comfortzone en trek aan de bel. Ik wil je niet bang maken, maar als je te lang met dit soort klachten rond blijft lopen zal het op een zeker moment nog slechter met je gaan. Denk dat je daar niet op zit te wachten, of wel?

Ik kan je helpen bij het soort klachten waar jij nu mee rondloopt. Omdat ik zelf een burn-out heb gehad, weet ik precies waar je zoal tegenaan kunt lopen en wat lastige situaties voor jou kunnen zijn. Ik snap dat het lastig is om die controle kwijt te zijn over jezelf, over jouw leven. Ik snap ook dondersgoed dat het enorm frustrerend is als je gewend bent super(wo)man te zijn, en dat er nu he-le-maal niks meer uit je vingers komt. Dat je nu zowat niet van de bank af kunt komen, terwijl JIJ NIET ZO BENT.

Maar het kan echt anders! Je hebt nu twee keuzes: 1) je blijft zitten waar je zit en je klachten worden alleen maar erger plus misschien krijg je over een tijdje een nieuwe burn-out eroverheen of 2) je gaat naar een psycholoog die je leert om van je klachten af te komen. Zodat je dit NOOIT MEER hoeft mee te maken.

 

Ik vind het alsnog erg spannend, maar wil wel graag van mijn klachten af…

Dat kan natuurlijk, geen enkel probleem. Kom gerust eens een half uurtje langs om kennis met mij te maken. De eerste afspraak is geheel gratis en vrijblijvend, en om het je makkelijk te maken: je kunt op ieder moment van de dag (ook ‘s avonds en ‘s nachts als je een nachtuil bent) online in mijn agenda een kennismakingsgesprek van 30 minuten inplannen. De agenda is hier te vinden:

Psycholoog Arnhem Zuid Jamila Ekkel avond beschikbaar geen wachtlijst snel meteen terecht gratis kennismaking geen verwijzing huisarts

Uiteraard mag je ook bellen naar: 026 – 213 61 20 of mail naar: jamila@vocare-arnhem.nl
Stel gerust je vragen, ik beantwoord ze graag.